Benvolgudes famílies,

El proper DIJOUS 29 de novembre hi ha convocada una jornada de VAGA i mobilització per a la millora de l’ensenyament públic, el seguiment de la qual a la nostra escola ens porten a comunicar-vos que no hi haurà activitats lectives al llarg del dia. Aquesta jornada de vaga educativa se suma a tots els sectors dels serveis públics que aquest dia i aquesta setmana estan convocant diverses aturades per millorar la qualitat d’aquests serveis.

Com que un percentatge de treballadors i treballadores ha decidit exercir el seu dret de vaga, us demanem que en comprengueu els motius, que us expliquem a continuació, i, per la seguretat i adequada atenció dels i les infants, us recomanem de no portar els vostres fills i filles a l’escola aquest dia.

Els motius que ens porten a secundar aquesta vaga es poden resumir en un: l’infrafinançament endèmic de l’educació pública catalana (quan tot just està començant a debatre uns nous pressupostos), a la cua d’Europa i de l’Estat. Concretant-hi una mica més, en volem destacar els següents:

1.      Millora de l’horari lectiu dels i les docents: fa 2 cursos la reducció d’una hora lectiva va permetre l’increment de més d’un mestre en la gran majoria d’escoles, cosa que va significar una millora significativa en l’atenció qualitativa dels vostres fills i filles. Amb aquesta nova mesura es retornaria  a la situació de l’any 2011.

2.      La reducció del nombre d’alumnes per aula, mesura que permetria una   atenció més individualitzada de les vostres filles o fills i, per tant,  contribuiria a millorar la qualitat del seu aprenentatge.

3.      La transformació dels contractes d’un terç de jornada en contractes de mitja jornada. A més de reduir la precarització que pateix una part del professorat, aquesta mesura significaria un increment d’hores que l’escola podria dedicar a l’atenció de l’alumnat.

4.      La derogació de la LEC i la LOMCE, dues lleis que prescriuen una gestió antidemocràtica dels centres. Cal que l’ensenyament públic deixi d’actuar com el privat i que els seus professionals puguin debatre lliurement tots els aspectes pedagògics i didàctics, amb la qual cosa s’enriqueix el procés d’ensenyament-aprenentatge.

5.      L’increment del personal d’atenció i suport educatiu i la consolidació del personal temporal, que ara mateix arriba al 40% als centres educatius públics.

6.      La reversió d’altres retallades per tal de retornar a les condicions d’abans del 2010.

És per tot això que us animem a donar suport a aquesta jornada de vaga i mobilització, que afecta tota la comunitat educativa, i a participar-hi assistint a les manifestacions convocades.

Es garantiran els serveis mínims a totes les franges (horari lectiu, menjador i activitats complementàries).

Vaga 29/11/18